Herman Bang hos Alias Forlag

Herman Bang (1857-1912)  var journalist, kronikør, kritiker, samt forfatter af både romaner, noveller og skuespil. Desuden havde Bang nær tilknytning til teaterlivet, som skuespiller, men mere succesfuld som sceneinstruktør og manuskriptforfatter. Som forfatter var Herman Bang inspireret af Émile Zola, hvis bøger han anmeldte flere af.

Personen Herman Bang var en selviscenesættende flanør og laps. Han var en kendt person i både gadebilledet og natte- og kulturlivet i København. 
Herman Bang var født på Als, hvor hans far var præst. Under opvæksten var Herman nært knyttet til sin mor, der delte sin interesse for litteratur og teater med sønnen. Som studerende boede Bang i København hos sin farfar, der var kongelig livlæge. 

Bangs klassiske københavnerroman Stuk udkom i illustreret udgave på Alias Forlag i august 2023. 

Blandt Herman Bangs andre værker er romanerne Haabløse Slægter, Tine, Ved Vejen (en del af Stille Eksistenser), Ludvigsbakke, Sommerglæder og De uden Fædreland.

Forfatterportræt udført i tusch af Rikke Aarøe Carlsen efter foto fra internettet.

<-- Til forfatteroversigt

<-- Til Skønlitteratur forside

Bestil Herman Bang bøger i formen her på siden eller hos boghandlere

Bestil Herman Bang bøger direkte hos Alias Forlag

Her kan du bestille Herman Bang bøger direkte fra forlaget. Efter bestilling vil du modtage en faktura fra Alias Forlag ApS. Når betaling for bestilling og fragt er modtaget, vil dit køb blive afsendt til dig.

Stuk (illustreret, indbundet) 300 kr,

Sanseoplevelse af fine ord og billeder på godt papir