Digte fra baglandet / Gedichte aus dem Hinterland

Lektørudtalelse:

Denne lille illustrerede digtsamling er et ganske interessant bekendtskab ...

Lad digte og tegninger tage dig på en rejse tilbage til Østtyskland umiddelbart før murens fald."

Lektør, DBC

Digtsamling af Ella Wollf

Den østtyske systemkritiker Ella Wollf (1967-1995) skrev angiveligt disse digte i 1988-1989. De blev samlet under titlen Gedichte aus dem Hinterland, og publiceret efter Berlinmurens fald. Digtsamlingen er illustreret af forfatterens livsledsager, maleren Wolfgang Vollhase.


35 år efter Murens fald udgives digtsamlingen nu i denne dobbelte dansk/tysk-udgave på Alias Forlag. På dansk med titlen Digte fra baglandet, oversat til dansk af Jørgen Skaastrup, fiktionsgaffer står der i bogen, men i virkeligheden den faktiske forfatter og illustrator. 

Ella Wollf og Wolfgang Vollhase er fiktive karakterer, hovedpersoner i Jørgen Skaastrups roman Katalog 4321, der udkommer maj 2024. Læs om romanen og om den fiktive digter via links længere nede på denne siden, eller find dem via menuen.

 

Digte fra baglandet / Gedichtes aus dem Hinterland

ISBN 978-87-94001-74-8 udkom 1. marts 2024 

Illustreret digtsamling, kartonomslag med flapper, 175 kr.

17 illustrationer, 93 sider

Læs om den faktiske forfatter Jørgen Skaastrup

Professorudtalelse:

Udgivelsen er noget så overraskende som en digtsamling skrevet af en karakter i en roman, der endnu ikke er udkommet. Digtenes univers spænder fra hverdagsiagttagelser til politiske refleksioner med udgangspunkt i livet i det datidige Østtyskland. Men bogen rummer samtidig en konstant og intelligent opmærksomhed på oversættelsen mellem sprog (digtene er optrykt på både tysk og dansk), oversættelsen mellem tekst og billede (bogen er illustreret af forfatteren) og i sidste instans oversættelsen mellem virkelighed og fiktion."

Professor Frederik Tygstrup

Litteraturhistorie, Københavns Universitet

Anbefaling:

Digtene er oplagte til et tværfagligt arbejde mellem tysk, dansk og historie med fokus på tiden efter 2. verdenskrig og vilkårene i det tidligere Østtyskland. (...) illustrationer understøtter digtene utrolig godt. Dette giver også mulighed for de læsesvage elever til at forstå og åbne op for digtene og deres budskab. Samt inddragelse af billedkunst i undervisningen."

Pia Christensen

Formand for Tysk Fagudvalg i Sproglærerforeningen

Illustrationer til digtsamlingen er angiveligt lavet af Wolfgang Vollhase

Et udvalg af illustrationerne er indsat herunder. Copyright Jørgen Skaastrup.(den faktiske illustrator)

die Mauer

Experimentelles Vaterland

Im Sinne der Freiheit

Bestil digtsamlingen i formen her på siden

<-- Tilbage til Skønlitteratur forside

Bestil digtsamlingen direkte hos Alias Forlag

Her kan du bestille digtsamlingen direkte fra forlaget. Efter bestilling vil du modtage en faktura fra Alias Forlag ApS. Når betaling for bestilling og fragt er modtaget, vil dit køb blive afsendt til dig.

Ella Wollf: Digte fra baglandet / Gedichte aus dem Hinterland (illustreret, kartonomslag) 175 kr,

Sanseoplevelse af fine ord og billeder på godt papir