Kameliadamen

Kameliadamen af forfatter Alexandre Dumas d.y.

Alexandre Dumas den yngres debutroman Kameliadamen fra 1847 er udgivet i illustreret version på Alias Forlag. 2. udgave udkom 1. februar 2023.

Romanen er baseret på den virkelige parisiske kurtisane, Marie Duplessis, som forfatteren selv havde et ulykkeligt kærlighedsforhold til. Bogen er skrevet kort tid efter hendes død.

Romanen er en gribende fortælling om pariserkurtisanen Marguerite og den unge mand Armands gensidige men ulykkelige kærlighed. Deres stormfulde forelskelse under umulige vilkår fortælles så følelsesladet, at man ved læsningen kan gribe sig selv i at håbe, det alligevel vil lykkes for dem, på trods af at historiens tragiske slutning er givet fra begyndelsen.

Tragedien om Kameliadamen var forlæg for Giuseppe Verdis opera La Traviata fra 1853.

22 illustrationer, 261 sider.

ISBN 978-87-94001-37-3 udgivet februar 2023 Indbundet udgave pris 300 kr .

Læs om Alexandre Dumas d.y.

Forord af dirigent Anne Marie Granau

Dirigent Anne Marie Granau har skrevet forord til 2. udgave af Kameliadamen, som forlaget udgav 1. februar 2023 i anledning af, at Verdis opera La Traviata, der er baseret på romanen, atter opføres på Det Kongelige Teater i første halvår 2023.

Anne Marie er en alsidig dirigent med et bredt repertoire. Hun har dirigeret både opera, symfonisk musik og vokal musik. 2010-14 var Anne Marie assisterende dirigent på Operaen i København. Hun har arbejdet med bl.a. Det Kgl. Kapel, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkester, Athelas Sinfonietta, Concerto Copenhagen, Danmarks Underholdningsorkester og Ensemble Storstrøm. Anne Marie er modtager af kapelmester Grethe Kolbes Mindelegat 2014.

Dirigent Anne Marie Granuas hjemmeside

Flotte bøger frisk fra tryk

Indbundet, 261 sider, 22 illustrationer, 300 kroner

Udgivelse af Kameliadamen

Redaktør Charlotte Ørgård Vinding, oversætter og illustrator Rikke Aarøe Carlsen og dirigent/forordsskriver Anne Marie Granau skåler på udgivelsen af Kameliadamen.

DBC LEKTØRVURDERING AF KAMELIADAMEN:

"Gribende, følelsesladet og romantiseret fortælling om umulig kærlighed, som da også kun kan ende tragisk. Sproget er tillempet nutidig sprogbrug, og oversætteren har beriget romanen med sine egne farvestrålende illustrationer, der skildrer hovedpersonerne."

Se illustrationer fra Kameliadamen lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

I kampen for deres kærlighed gennemlever Marguerite og Armand mange og forskellige facetter af kærlighedens væsen. På skift betvivler de forholdet, deres egne og den andens følelser, og deres mulighed for at leve lykkeligt sammen.

Dog, "Hvor er det vidunderligt at lade sig overbevise af den stemme, man elsker!".

Bestil Kameliadamen i formen her på siden eller hos boghandlere

<-- Tilbage til Skønlitteratur forside

<-- Tilbage til Alias Forlags forside

Bestil Kameliadamen direkte hos Alias Forlag

Her kan du bestille Kameliadamen direkte fra forlaget. Efter bestilling vil du modtage en faktura fra Alias Forlag ApS. Når betaling for bestilling og fragt er modtaget, vil dit køb blive afsendt til dig.

Kameliadamen (illustreret, indbundet) 300 kr,

Sanseoplevelse af fine ord og billeder på godt papir