Émile Zolas roman 'Lourdes' hos Alias Forlag

Romanen 'Lourdes' af Émile Zola udgives på Alias Forlag som fem små bøger (A6 format), én for hver dag fortællingen strækker sig over. Bøgerne er samlet i boks.

Lektørudtalelse fra Dansk Bog Central

Fra lektørvurdering af Zolas Lourdes udgivet på Alias Forlag:

Bøgerne handler både om forholdet mellem tro og videnskab, og om mennesker, lidelse og behov for trøst. Værket er ikke plotdrevet, men kalder på refleksion over et interessant, men lidt fjernt emne.

Oversættelsen er glimrende og illustrationerne virker.

Romanen 'Lourdes'

Émile Zola (1840-1902) skrev romanen Lourdes efter et besøg i mirakelbyen i Pyrenæerne i 1892. Bogen blev udgivet første gang i 1894,  hvor den blev en salgssucces og skabte voldsom offentlig debat om forholdet mellem religion og videnskab. Nyoversættelsen er oversat tekstnært fra fransk af Rikke Aarøe Carlsen efter den redigerede udgave fra 1995.

Fortællingen omhandler pilgrimsvalfart til Grotten i Lourdes, hvor mirakuløse helbredelser siges at finde sted efter at Jomfru Maria havde åbenbaret sig der for hyrdepigen Bernadette. Hovedpersonen er den tvivlende katolske præst Pierre. Pilgrimsrejsen strækker sig over fem dage, og Alias Forlags udgave af Lourdes udgives som en bog pr. dag. Den første bog udkom i november 2019, anden bog i februar 2020, tredje bog i oktober 2020, og fjerde bog i april 2021. Femte og sidste bog udkom april 2021, og i oktober 2021 udkom romanen i samleboks.

Bøgerne er illustrerede af Rikke Aarøe Carlsen.

Lourdes-bøgerne (i A6 format) kan købes samlet i boks til 250 kroner.

ISBN 978-87-94001-59-6 udgivet oktober 2021 

Illustreret udgave, kartonboks med fem A6 størrelse bøger i kartonomslag, alle med ti illustrationer. Samlet salgspris 250 kr for boks med fem bøger.

Læs om forfatter Émile Zola

Lourdes, første dag

Første dag i  Émile Zolas roman Lourdes  omhandler togrejsen til mirakelbyen Lourdes. Vi præsenteres for mange fra et stort persongalleri, både syge og raske pilgrimme. Hovedpersonen, den tvivlende præst Pierre, følger sin syge veninde Marie til Lourdes, hvor Marie håber at blive helbredt for sin sygdom gennem bøn til Den Hellige Jomfru.

På togrejsen fortæller Pierre de andre i togkupéen historien om hyrdepigen Bernadette, som i Lourdes havde oplevet noget, hun var overbevist om var Jomfru Maria åbenbaringer. Selvom Pierre i hemmelighed selv har mistet sin tro, fortæller han historien på en måde, der indgyder alle pilgrimmene håb om helbredelse ved den hellige kilde, der udsprang af klippen.

Flere af de syge inspireres til at berette om forskellige mirakuløse helbredelser, de har hørt om skulle være sket i Lourdes ved Den Hellige Jomfrus nåde. På den vis kommer der optimisme ind i fortællingen, der ellers er præget af den lange rejses trængsler, og de syges mange forskellige lidelser, som lægerne har opgivet.

ISBN 978-87-999103-5-9 udgivet november 2019 

Illustreret udgave, kartonomslag, A6 format, 160 sider, ti illustrationer.

Illustrationer fra Lourdes 1. dag lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne i Lourdes, første dag er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

Hovedpersonen, Pastor Pierre Froment

Bernadette ved åbenbaring i Grotten

Pierre og hans syge veninde, Marie

Togrejsen til Lourdes

Lourdes, anden dag

Anden dag indledes på banegården i Lourdes, hvor vi introduceres for en række personer, der venter på Det Hvide Tog med de allersygeste pilgrimme ombord. Det er dette tog, Pastor Pierre Froment rejser med, sammen meds sin syge barndomsveninde, Marie, og hendes far, Monsieur de Guersaint. (Læs om togrejsen til Lourdes i bind 1).

På anden dag følger vi stadig mange personerne fra første dag, som på forskellig vis interagerer med de ny-introducerede personer. Fortællingen omhandler ankomsten til Lourdes og indkvarteringen på hospitaler, hoteller og i andre logier. Derefter fortælles om processionen til Grotten og første oplevelser dér fra. Området og naturen i denne del af Pyrenæerne beskrives også, ligesom udviklingen af Lourdes som mirakelby. 

I dette bind fortæller Pierre desuden videre i historien om hyrdepigen Bernadette, som i Lourdes havde oplevet noget, hun var overbevist om var Jomfru Maria åbenbaringer. 

ISBN 978-87-999103-6-6 udgivet februar 2020 

Illustreret udgave, kartonomslag, A6 format, 164 sider, ti illustrationer.

Illustrationer fra Lourdes 2. dag lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne i Lourdes, anden dag er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

En vred mand i Lourdes

Doktor Chassaigne

Basilika Rosaire i Lourdes

Prædiken foran Grotten i Lourdes

Lourdes 3. dag af Émile Zola

Lourdes, Tredje dag

Tredje dag sætter fokus på livet i Lourdes, både for de valfartende og for de fastboende. De store forskelle mellem den gamle bydel og dens landsbybeboere, og den nye by, der opførtes omkring Grotten og katedralen til ære for Den Hellige Jomfru, belyses gennem samtaler og fortællinger. Centralt for tredjedagen er overværelse af natligt fakkeloptog til Grotten.

Sideløbende udvikles diverse relationer i persongallariet.

Tegningen forestiller Pastor Payramale, sognepræst i Lourdes og Bernadettes beskytter. Det er forsideillustrationen på 3. bind, hvor Pierre hører om den hårde skæbne, der blev sognepræstens, da han blev udmanøvreret af en mere politisk vant klerikal kollega, efterhånden som Grottens store tiltrækningskraft blev tydelig. 

Lourdes, tredje dag (illustreret, kartonomslag) 75 kr,  

ISBN 978-87-999103-7-3 udgivet oktober 2020 

Illustreret udgave, kartonomslag, A6 format, 164 sider, ti illustrationer. 

Illustrationer fra Lourdes 3. dag lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne i Lourdes, tredje dag er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

Avissælger i mirakelbyen

Bernadette

Plaget af ulykkelig kærlighed

Eftertænksom Pierre

Lourdes 4. dag af Émile Zola

Lourdes, fjerde dag

Forsidebilledet forestiller Marie.

Centralt for fjerdedagen er den store procession fra Grotten op til Basilikaen, og de forskellige helbredelser, som Pierre og Marie oplever på nært hold. Samtidig kæmper  præsten Pierre stadig med sin manglende tro. De to venner elsker hinanden, og Marie ville ikke have undværet Pierre på denne mirakuløse pilgrimsfærd. Pierre er bange for at miste hende efterfølgende, men holder sin melankolske fortvivlelse for sig selv.

Lourdes, fjerde dag (illustreret, kartonomslag) 75 kr.  

ISBN 978-87-94001-57-1 udgivet 6. april 2021 

Illustreret udgave, kartonomslag, A6 format, 162 sider, ti illustrationer. 

Illustrationer fra Lourdes 4. dag lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne i Lourdes, fjerde dag er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

To syge slægtninge

Fortvivlet Pierre

Damer venter på at se procession

Procession med monstransen

Lourdes 5. dag af Émile Zola

Lourdes, femte dag

Femte dag omhandler pilgrimmenes sidste hektiske aktiviteter, førend de igen skal forlade Lourdes. Desuden beskrives togturen tilbage til Paris, og stærke følelser hersker blandt de udmattede rejsende. Variationer over glæde, skuffelse, taknemmelighed, vrede, afmagt, frustration, sorg og optimisme, alt afhængigt af den enkeltes fornemmelse af udbytte fra pilgrimsrejsen til mirakelgrotten. Pierre, der er Zolas talerør i romanen, er eftertænksom og gør sig mange overvejelser for og imod religionen, samtidig med at han kæmper for at finde sin identitet og ståsted.

Bernadettes historie, som i løbet af de fem dage er blevet udrullet i Pierres fortælling, afsluttes i denne sidste bog af ”Lourdes”-romanen.

 

Lourdes, femte dag (illustreret, kartonomslag) 75 kr.  

udgivet 28. april 2021 

Illustreret udgave, kartonomslag, A6 format, 186 sider, ti illustrationer. 

Illustrationer fra Lourdes 5. dag lavet af Rikke Aarøe Carlsen

Et udvalg af illustrationerne i Lourdes, femte dag er indsat herunder. Copyright Rikke Aarøe Carlsen og AliasR.

En gammel pilgrim

Marie og hendes far

Blomstersælger i Lourdes

Monsieur Sabathier

Bestil Lourdes bøgerne i formen her på siden

<-- Tilbage til Skønlitteratur forside

<-- Tilbage til Alias Forlags forside

Bestil Lourdes bøgerne direkte hos Alias Forlag

Her kan du bestille Lourdes bøgerne direkte fra forlaget. Efter bestilling vil du modtage en faktura fra Alias Forlag ApS. Når betaling for bestilling og fragt er modtaget, vil dit køb blive afsendt til dig.

Lourdes, 1-5 i samleboks (5 illustrerede bind i karton i samleboks) 250 kr,

Sanseoplevelse af fine ord og billeder på godt papir